Open 24/7 All art works and exhibitions are displayed online
Back to Exhibitions

SOMNIUM SIGNIUM – Stefan Florian

28 Nov 2022 - 28 Dec 2022

SOMNIUM SIGNIUM

[RO]

Florian Ștefan este artistul care decomprimă spațialitatea și lirismul în idealitate unui poem. Are un regiment, de lumină, prin care domină imaginația și dorul. Prin ochiul său curg ore de curaj și culoare și știe cum să dea ordin realului să trăiască!
Anotimpul, strada, ploaia, iarba, sufletul,iubirea, nechezatul caiilor, bătrânul, câmpul ceresc, casa, femeia, copilul, barca, marea sau ninsoarea sunt obsesiile artistului pe care le pune într-o relație sentimentală, de jurământ, cu hârtia . Nu ca o spaimă, ci doar ca o apropiere de sine.
Chiar dacă pare, nu cred că doar spontaneitatea este punctul forte al artistului! Ștefan Florian este natural și este în stare , printr-o algebră scrisă în limba română, să dea sentințe definitive și irevocabile iluziilor savante, prinse, de confrații de breaslă, în cuștile vremurilor sale. Artistul știe să existe, ocupând spațiul sublimului în visul obștesc, fiind conștient că are puterea și talentul să-și deseneze steaua și pe cerul cel mai înalt. Lucrările Domniei sale, aflate pe simezele Gallery13.ro, sunt un discurs metaforic, o vizibilă sărbătoare, dar impresia cea mai puternică pe care o lasă, expoziția, este aceea a unei traduceri excelente a vieții, unde lumea și timpul sunt ,,semn de visare”.

Florin Preda-Dochinoiu

  • Date: 28 Nov 2022 - 28 Dec 2022
  • Location:Gallery13.ro

Privacy Policy/ Refund and Returns Policy/ Terms of Use

Gallery13 © 2022. All Rights Reserved. This website is the property of DALIPRINT AND SALE SRL