Înapoi la expoziții

ZBORURI ÎNTRE ZIDURI

21 sept. 2021 - 21 oct. 2021

„VOLATUS INTER MUROS

Expoziția de față  nu este doar o înșiruire   de metafore  ci o formă de comunicare,  apărută ca o necesitate   de adaptare a lumii de astăzi, și anume la  nevoia timpului de spațiu.

Da, am spus bine, timpul  nostru are nevoie de spațiu  său !O lume firească cu perspective universale, care să se familiarizeze cu subtilitățile vieții. O formulă în care umanul poate conține tone de sublim, puncte esențiale de transparență, de senzual  și foarte multe tonuri ceremoniale de sensibilitate.

Expoziția cuprinde geografii inedite  și sentimente îndrăznețe, promovate de Gallery13.ro într-un spațiu  contemporan, cu notații fine de lirism, unde boala planetei dispare odată cu structura existențială a măștilor  și nu mai  devine o povară dramatică, permanentă  și existențială.

O constantă a acestei expoziții este filonul rar al conștiinței artistice, un echilibru între expresie  și viziune. E adevărat că fiecarec artist are o estetică delimitată, dar atât existențialismul plastic nu deformează realitate și doar o recompune într-o fantezie care delimiteză teritorii artistice personale.

,,Zborul între ziduri” este un refugiu de semne estetice  care există, astăzi, în ,,poezia” lui Liviu Șoptelea, Silvia Chirilă,  Roni Reuven, Oara Larisa Mutu Mindoiu, Andrei Coptil,  Ion Ciuta, Cătălin Barbu, Dorel Dinișoară și Florin Preda-Dochinoiu.

Cei 9 artiști inagurează un spațiu nou, un spațiu  liric  modern ,  adevarat, rupând legăturile formale (ale) sacrificiului, ca punct de pornire al mitului, pentru alegerile și sacrificiile  generațiilor viitoare.


                                                          DESCĂRCAȚI CATALOGUL EXPOZIȚIEI

PHOTO GALLERY/ GALERIE FOTO

 

 

 

  • Data: 21 sept. 2021 - 21 oct. 2021
  • Locație:Gallery13
  • Durată:35 minute