Deschis 24/7 Toate operele de artă și expozițiile sunt online
REGULAMENTUL DE PARTICIPARE la expoziția virtuală de artă ,,VIRTUALIS TEMPUS”

Gallery13.ro are plăcerea să prezinte apelul de participare pentru următoarea expoziție colectivă virtuală numită sugestiv ,,VIRTUALIS TEMPUS”, care va avea loc online în luna iunie 2022 într-un mediu expozițional tridimensional, utilizabil în timp real prin web direct de pe site-ul galeriei.
Spațiul virtual  poate fi vizitat prin intermediul unui browser de internet, fiind locul unde poate exista un dialog între artiști și publicul privitor. Expoziție are ușile deschise publicului de pe toate continentele, fără să fie necesare bilete de intrare  sau costuri de deplasare. Expoziția ,,VIRTUALIS TEMPUS” poate fi accesibilă tuturor persoanelor ( artiști și iubitori de artă), din toate locurile pământului.

DATE GENERALE:

 • Pot participa artiști contemporani, de toate naționalitățile și cu vârsta peste 18 ani.
 • Nu există nicio temă, așa că orice subiect și orice mediu sunt acceptate să participe la selecție;
 • Pot fi înscrise pentru selecție lucrări atât 2D, cât și 3D;
 • Nu este permisă artă video;
 • Lucrarea trebuie să fie creația originală a artistului;
 • Nudul este acceptat în competiție. Lucrarea de arta care descrie violența sexuală  sau actul sexual nu este acceptată;
 • Nu există limitări de dimensiune;
 • Opera de artă nu trebuie să fie de vânzare pentru a fi înscrisă în competiție;
 • Toate intrările 3D necesită vederi din față, din spate și laterale pentru ca acestea să fie luate în considerare și evaluate în mod corespunzător;

SCOPUL EXPOZIȚIEI

 • Promovarea artiștiștilor printr-un eveniment internațional care va ajunge la spectatori din întreaga lume;
 • Promovarea artei contemporane la nivel internațional;
 • În cadrul evenimentului se vor selecta 30-60 artiști care vor participa la expoziție;
 • În timpul evenimentului Gallery13.ro  își propune să promoveze și să facă publicitate artiștilor și artei acestora prin propriile canale  de Twiter, Facebook și Instagram;

 

RECUNOAȘTEREA MERITELOR ARTIȘTILOR

Gallery13.ro  va acorda unui artist, dintre cei participanți la expoziție,  DISTINCȚIA DE MERIT   ,,VIRTUALIS TEMPUS” ( diplomă de merit artistic), care va fi trimisă într-un format digital imprimabil. În plus, câștigătorul Distincției  ,,VIRTUALIS TEMPUS”   benficiază de un laudațio , ce va fi publicat în paginile ziarului ,,GAZETA DE MÂINE” și în vitrina site-ului nostru;

Pentru alți  13 artiști participanți la expoziție, Gallery13.ro  va acorda  DISTINCȚIA DE MERIT,, ART 13” ( diplomă de merit artistic), care va fi trimisă într-un format digital imprimabil.

Toți artiștii participanți la expozițe vor primi prin e-mail un certificat de merit artistic, ca artiști selectați și participanți la eveniment. Certificatul va fi trimis într-un format digital imprimabil.

Hotărârile și deciziile Gallery13.ro privind selecția expozanților și acordarea diplomelor și certificatelor de merit artistic sunt definitive și nu pot fi contestate!

ÎN CE CONSTĂ  EXPOZIȚIA ,,VIRTUALIS TEMPUS” 

 • Configurarea sălii expoziției virtuale;
 • Asistență în sala virtuală pe toată durata expoziției;
 • Expoziție internațională de artă de 15 zile, în holurile virtuale ale ro;
 • Evenimentul va fi online 24 de ore pe zi și poate fi vizitată de un public de pe toate continetele;
 • Fiecare artist, selectat, va expune 1 sau 2 lucrări (în funcție de decizia reprezentanților Gallery13.ro);
 • Crearea grafică a unui catalog al artiștilor participanți, care va fi disponibil/căutabil pe website-ul galeriei;
 • Artistii și lucrările vor fi prezentați în cele mai importante rețele sociale;
 • Pe parcursul evenimentului se vor realiza mai multe fotografii , din galeria virtuală, care vor fi postate pe  rețele noastre de Insagram, Twiter și Facebook;

 

FAZA DE SELECȚIE, MODALITATE DE PARTICIPARE și DATA LIMITĂ

Faza de selecție este gratuită  și fără obligații din partea artistului.

Fiecare artist, care dorește să participe, va trebui să treacă de prima fază de selecție gratuită, prin trimiterea a 2 imagini ale propriilor lucrări în format jpeg la rezoluție bună,  pentru o evaluare corectă și sinceră. Responsabilitatea  alegereii  celei mai  potrivite lucrări pentru expoziția curentă și selecția expozanților revine Gallery13.ro.

 Pentru fiecare  lucrare, artistul trebuie să indice corect: nume prenume artist, titlu lucrării, tehnica, dimensiuni (baza, înaltime si posibila adancime), anul realizării. (Aceste date trebuie trimise, preferabil, în format  Word și în limba engleză).  Imaginea trebuie să fie în format JPG, 72 dpi, să nu conțină cadrul, sau ramă și nu trebuie să depășească 3 MB. Este important să țineți cont de aceste recomandări , pentru ca munca dumneavoastră să nu fie pusă în umbră de o fotografie nefocalizată și care nu este clară. Artistul poate trimite și un scurt CV, preferabil în format Word sau PDF.

Artistul va primi un e-mail de confirmare a participării numai dacă este selectat, în termen de 3 zile de la data trimiterii cererii de participare.

Faza de selecție are loc în perioada 10 mai – 10 iunie 2022.

Lucrările și datele solicitate pentru selecție putând fi trimise la adresa de email office@gallery13.ro, având ca  mențiune PARTICIPARE LA EXPOZIȚIA ,,VIRTUALIS TEMPUS”.

TAXA DE PARTICIPARE, MODALITAȚI DE PLATĂ

După primirea  e-mailului de confirmare, artistul va putea plăti taxa  de participare , reprezentând contravaloarea a 13 Euro (65 lei),  în termen  de 24 ore, pentru a putea participa la expoziția de artă ,, VIRTUALIS TEMPUS”. Taxa este percepută  pentru acoperirea parțială a costurilor de organizare a evenimentului.

Plata se va face în contul comunicat de organizatori prin e-mail (conform instrucțiunilor) sau prin intermediul unui link de plata (pentru cei ce doresc să efectueze plata prin intermediul cardului bancar). Pentru linkul de plata, plata se va efectua securizat prin intermediul procesatorului de plați EuPlătec. Nu vor fi percepute taxe suplimentare pentru cei ce efectuează plata, cu excepția taxei de particiare.

Lista oficială a participanților la expoziție virtuală de artă va fi publicată pe pagina noastră  în data 13 iunie 2022.

Expoziția ,,VIRTUALIS TEMPUS” va avea loc în perioada 15-29 iunie 2022.

În ziua de 30 iunie 2022  se  va face cunoscut numele artistului care va fi distins cu ,,DISTINCȚIA DE MERIT  VIRTUALIS TEMPUS” si a celor 13 artiști distinși cu ,,DISTINCȚIA DE MERIT ART 13”

În perioada 1-5 iulie 2022 se vor trimite certificatele de merit artistic, tuturor artișilor participanți la expoziție.

ALTE DATE DE INTERES

Opera de artă înregistrată trebuie să fie opera artistului și aceasta trebuie să dețină toate drepturile de autor pentru opera prezentată.  Artiștii sunt responsabili pentru conținutul respectivelor lucrări trimise și difuzarea, prin intermediul acestora, a imaginilor neoriginale protejate prin drepturi de către autor.

Gallery13.ro nu se angajează direct în vânzarea operelor de artă prezentate în niciuna dintre expozițiile sale online pe site-ul gallery13.ro, nu reprezintă artiști în expozițiile online de pe site-ul său. Toate întrebările de la potențialii cumpărători care văd opera de artă pe site-ul nostru vor fi direcționate către artist pentru negociere.

Prin trimiterea lucrărilor pentru expoziție, artiștii acordă  Gallery13.ro licență perpetuă neexclusivă pentru a reproduce imaginile operei lor de artă pe site-ul nostru web, în ​​marketingul oricăror competiții de artă,dar fără a se limita la doar la   rețelele sociale ale galeriei cât și pentru a face publicitate expozițiilor virtuale pe alte platforme online cât și în presa scrisă.

Drepturile de autor asupra operei de artă rămân în permanență la artist, însă Gallery13.ro i se acordă doar dreptul de utilizarea operelor de artă trimise , în scopuri de afișare, marketing și promovare pentru acea expoziție de artă și pentru orice viitoare competiții și expoziții de artă online pe diferite platforme sau în presa scrisă.

Prin trimiterea e-mailului pentru expoziția virtuală, artiștii autorizează prelucrarea datelor cu caracter personal  ,  în scopurille regulamentului, în sfera de aplicare a Regulamentului European pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal GDPR (Reg. UE 2016/679).

Gallery13.ro își poate rezerva dreptul de a prelungi perioada de selecție sau de a anula organizarea expoziției. În situația în care expoziția este anulată, taxa de înscriere achitată de artiștii selectați se va restitui acestora.

Artiștii participanți la expoziție nu își pot retrage lucrările pe perioada expoziției.

Participarea la expoziție corespunde cu acceptarea deplină a condițiilor cuprinse în prezentul regulament de către artist.